dilluns, 28 de gener de 2013

Començam un Projecte: El Peix Pallasso


Abans de les Vacances de Nadal, un dia vàrem veure l'Arc de Sant Martí. Estàvem tan emocionats, que vàrem començar a parlar de com era, com l'havíem vist, quins colors tenia, tot allò que sabíem d'aquest fenòmen meteorològic tan màgic. Ho vàrem apuntar tot i estàvem decidits a estudiar-lo. El que volíem saber era com es feia l'Arc i d'on sortia.
Però... va arribar el Nadal, i teníem molta feina: fer sa postal, acabar ses feinetes, aprendre sa nadala i es poema, avaluacions... així que vàrem deixar el projecte aparcat per després de festes.
En tornar de les vacances, encara teníem sa conversa de l'Arc de Sant Martí aferrada a sa pissarra, però encara necessitàvem una setmaneta per tornar a agafar el ritme de l'escola. També va tornar en Tiago des de Mèxic, i venia emocionadíssim perquè va viure i veure moltes coses. Sobretot, sobretot, sobretot... ens va parlar del Peix Pallasso. Que havia vist un peix pallasso a Mèxic, i que li encantava. I a totes ses feinetes que feia dibuixava un Peix Pallasso. Tots els fillets i filletes quan sentíem aquestes paraules “Peix Pallasso” ens feia molta gràcia... com si fos un acudit sobre peixos: -Peix Pallasso!!! Ha ha ha! Quina gràcia...
Sense adonar-nos vàrem sentir tant això, que ja hi parlàvem tots del Peix Pallasso!; fins que na Laura ens va ensenyar una cançó d'un Peix Pallasso que ens va agradar molt! - Tenc una idea! Va dir na Laura. - Voleu estudiar el Peix Pallasso en comptes de l'Arc de Sant Martí?
Molts vàrem dir que sí però molts vàrem dir que no, que preferíem estudiar l'Arc de Sant Martí. Així que na Laura ens va dir que feríem unes votacions.
Vàrem agafar sa pissarra de retoladors i na Laura va dibuixar una ratlla enmig. En Tiago va dibuixar un peix pallasso a una banda de la ratlla, i en Borja un Arc de Sant Martí a l'altra. Vàrem començar a escriure el nostre nom un per un a sota del dibuix d'allò que volíem estudiar. Quan vàrem acabar tots, vàrem fer un recompte i el resultat va ser: 15 pel Peix Pallasso i 7 per l'Arc de Sant Martí. Na Naiara va escriure el nombre 15 perquè sabia que era un 1 i un 5; i n'Adrià Columbrans va escriure el nombre 7. Així que vàrem decidir estudiar el Peix Pallasso ja que era el que volia la majoria. I no ens vàrem enfadar ni res. Na Laura ja ens havia explicat que si no sortia el que nosaltres volíem, no passava res... i que un altre dia, segur que sortiria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada