dimecres, 12 de desembre de 2012

La Representació a Psicomotricitat

Ja sabeu que ens encanta sa Psicomotricitat. I de cada vegada més... ho feim millor. Moltes persones dels grans ens pensen que sa Psico és jugar, o és com s'educació física... i tenen raó; però és mooooolt més que això. I a la nostra edat és molt important.
La Psicomotricitat és una pràctica educativa, preventiva o d’ajuda que per mitjà de la vivència del cos, el moviment i l’acció i la seva posterior representació, actúa sobre la globalitat de l’infant per tal que aprengui a conèixe’s, relacionar-se amb els altres, amb els objectes, amb l’espai i amb el temps, la qual cosa li facilitarà l’accés als aprenentatges escolars” (Viscarro, I.; Camps, C.; 1997)
Amb en Miquel cada dia anam fent coses noves des de que vàrem començar el curs. Ara xalam molt al moment de la Representació.

Després de la fase de joc motriu espontani, el / la psicomotricista convida als infants a anar a un altre espai de la sala on es començarà una fase d’expressivitat plàstica i gràfica. 
En aquest moment, el/la psicomotricsita presenta un material a partir del quals els nens i nenes hauran de representar algun aspecte de la sessió viscuda. Aquesta representació pot estar feta amb construccions, mitjançant un dibuix, un modelat... Aquest tipus d’activitats ajuden a passar del plaer de fer al plaer de pensar.(http://psicomotricitateducacio.blogspot.com.es/)
Aquestes darreres setmanes hem fet aquestes cosetes:


  

QUÈ SABEM DE LA PSICOMOTRICITAT?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada