dimecres, 10 d’octubre de 2012

Taller de Mastegar amb na Sònia

Aquesta és na Lola. Avui ens ha vingut a visitar amb na Sònia, sa mestra d'audició i llenguatge, just abans del berenar aprofitant que berenàvem fruita.
Na Lola ens ha contat un conte sobre una casa que és la boca, i hi viu una senyora: La Senyora Llengua, que té moltes amigues... Les Dents. I en aquesta Senyora Llengua li agrada molt, quan menjam, que masteguem bé, i que anem a visitar a tooootes les seves amigues Dents, perquè amb cada mastegada es fan més i més fortes... I si tan sols mastegam amb les dents d'un costat... només es fan fortes unes i les altres es queden tristes...
Així doncs, hem fet uns quants exercicis per moure la nostra Senyora Llengua de cada un de nosaltres, passejant-la un poc per tot: anant a visitar al Senyor Nas, a la Senyora Barreta, a les Senyores Galtes i finalment a totes les Senyores Dents.
També ens ha explicat de la importància de que la Casa de la Senyora Llengua, la Boca, estigués tancadeta per mastegar. 
Aquestes cosetes... són molt importants no només pels bons modals per menjar, sinó també pel desenvolupar positivament el Llenguatge Oral, que com ja sabeu les mamis i els papis, és la base per el futur Llenguatge Escrit!
Després, hem berenat sa fruita que ens ha convidat na Leyla, i na Sònia ha comprovat com l'havíem escoltada de bé a ella i a na Lola, i com per menjar sa fruita tancàvem sa boqueta i passejàvem tots els trocets per totes les dents... de costat a costat. Ho voleu veure??? 


Si voleu saber més cosetes sobre la importància del Llenguatge Oral i d'algunes pautes per l'estimulació del llenguatge per a treballar a casa, podeu llegir aquest document extret del Bloc Velosipios

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada